Zapier

Zap maken

Met Peggy Pay kun je een directe koppeling maken met een aantal veelgebruikte apps, zoals onder andere Moneybird en ActiveCampaign. Wanneer we geen directe koppeling hebben met de app die je wilt koppelen, dan kun je met Zapier koppelen met 5000+ andere apps.

Het koppelen en instellen van Zapier kan in vijf stappen.

1. Zap maken

Je kunt dit als volgt instellen:

• Log in op je Zapier dashboard (Inloggen op Zapier)
  • Maak een nieuwe zap met de knop Create Zap

Selecteer een van de presets van Peggy Pay of zoek een andere app. Wanneer je een andere app zoekt dan kun je dit als volgt instellen:

• Zoek bij de stap App & event de app van Peggy Pay
  • Selecteer bij Event bijvoorbeeld New Submission
  • In de stap Account log je in met je Peggy Pay account
  • In de stap Trigger kies je bij Form de gewenste betaalpagina

2. Zap testen

De aangemaakte zap kan nu worden getest.

Extra informatie

Voor het testen van een zap is het nodig dat je minstens één testbestelling hebt gemaakt met de gekoppelde betaalpagina.

Je kunt dit als volgt instellen:

• In de stap Test klik je op de knop Test trigger. De bestelgegevens van de testbestelling worden nu getoond.
  • Klik op de knop Continue with selected record

3. Zap koppelen

We koppelen via de aangemaakte zap van Peggy Pay nu aan een andere app. Als voorbeeld gebruiken we hiervoor de Google Sheets app.

Je kunt dit als volgt instellen:

• Zoek naar de app Google Sheets
  • Selecteer het Event dat je wilt gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor Create Spreadsheet Row. In de handleiding van elke app vindt je alle beschikbare events.
  • In de stap Account log je in op de omgeving van de app, in dit geval Google Sheets
  • In de stap Action selecteer je de gewenste actie. In het geval van Google Sheets kun je bijvoorbeeld kiezen voor een spreadsheet of worksheet. In de handleiding van elke app vindt je alle beschikbare acties.

4. Koppelen van blokken

Tot slot kun je de blokken van Peggy Pay koppelen aan de zojuist gekoppelde app, in dit voorbeeld Google Sheets.

Je kunt dit als volgt instellen:

• In de stap Action zie je een overzicht van alle andere velden/blokken die de andere app beschikbaar heeft. In dit voorbeeld zijn dit alle kolommen van de geselecteerde worksheet.
  • Selecteer één van de velden, bijvoorbeeld Email, en zoek het juiste blok erbij vanuit Peggy Pay. Zoek in het zoekveld op bijvoorbeeld 'email' of 'address' om de blokken te filteren. Let op: gebruik het zoeken in Search en niet in Email.
  • Klik op het gewenste blok. Het geselecteerde blok is gekoppeld.

5. Zap testen

De zap is nu ingesteld. Het enige dat je nog hoeft te doen is de zap testen en controleren.

Je kunt dit als volgt instellen:

• Voer bij de stap Test een test uit en controleer of alles goed werkt.