iDeal als betaalmethode op je (wordpress) website

Geschreven door Ruben - iDeal als betaalmethode op je (wordpress) website
Geschreven door: Ruben
Datum: Zondag 22 november 2020
Ideal als betaalmethode op je (wordpress) website - Peggy Pay

Je bent lekker aan het ondernemen en op een gegeven moment wil je iets verkopen op je website. Bijvoorbeeld een e-book of je wilt je dienst aanbieden. Al dan niet in abonnementsvorm. Het eerste waaraan je denkt is een webshop. Want dat is voor online verkopen. Alleen is een webshop helemaal niet wat je eigenlijk zoekt. Het is niet gericht op 1 of enkele producten op 1 pagina, heeft niet de hoge conversie die je eigenlijk wilt. Ook zijn er teveel stappen nodig om iets te bestellen en af te rekenen in een webshop. Precies hiervoor is de betaalpagina ontstaan.

De betaalpagina

Betaalpagina’s worden steeds vaker gebruikt als vervanger van de webshop om een digitaal of fysiek product of dienst te verkopen. Omdat de conversie dus hoger is in vergelijking met een webshop wordt de betaalpagina steeds populairder. Ook is een hele webshop bouwen alleen voor 1 of enkele producten of diensten overkill.

Daarnaast krijg je met een betaalpagina van Peggy Pay automatisch veel slimme marketingmechanieken tot je beschikking waardoor je makkelijk een dubbele conversie kan behalen in vergelijking met een webshop! Bijvoorbeeld kassakoopjes, 1-click-upsells en betaalherinneringen verhogen de conversie.

Betaalmethodes

Om verschillende betaalmethodes (iDeal, PayPayl, credit card etc) aan te bieden op je (wordpress) website kan je met Peggy Pay een betaalpagina maken. Doordat je deze makkelijk naadloos kan integreren in je website heb je eenvoudig al deze marketingtechnieken én betaalmethodes op je eigen website. Natuurlijk kan je middels een link de pagina ook als losstaande pagina aanbieden op bijvoorbeeld social media.

Met een betaalpagina van Peggy Pay in combinatie met een betaalprovider als Mollie of multisafepay beschik je in dus 1 klap over veel verschillende soorten betaalmethodes. De meestgebruikte in Nederland is natuurlijk iDeal, maar ook creditcard, sofort, bancontact (BE) en vele anderen.

Lees hier hoe je betaalmethodes toevoegt in je Mollie-account.

Hoe maak ik nu zo`n betaalpagina?

In Peggy Pay kan je snel een basis opzetten voor je betaalpagina. In 5 stappen wordt je door een aantal vragen geleid. Op basis hiervan wordt de pagina opgebouwd en kan je aan de slag. De pagina kan volledig op maat worden gemaakt met de drag&drop editor. Bijvoorbeeld kan je extra producten, diensten, afbeeldingen of teksten, reviews of aanvullende invoervelden plaatsen op je pagina.

Vervolgens schakel je de betaalherinnering functionaliteit in, schrijf je de tekst voor de bevestigingsmail en bedankpagina. Extra koppelingen met bijvoorbeeld MailChimp, Active Campaign/MailBlue of Moneybird richt je met enkele klikken in om alles te automatiseren. Daarna kan je je pagina gaan testen. Kijken of alles werkt zoals je wilt. Als alles klaar is kan je meteen live met je pagina!

Publiceren

Nu is de vraag: hoe zet je de pagina in. Er zijn 2 opties: integreren in je website of als losse pagina gebruiken.

Als je de pagina wilt integreren in je website kan dat. Gebruik je een CMS? Dan kan je eenvoudig je betaalpagina's op je eigen website integreren. Middels een stuk HTML code kan je eenvoudig de betaalpagina op welke website dan ook integreren. Kijk in de handleiding van het CMS wat jij gebruikt hoe je een script tag of html code kan invoegen op je pagina.

Inzetten als losse pagina

Als je geen website hebt, of de pagina los wilt inzetten in bijvoorbeeld je socialmedia campagne, is dat ook goed mogelijk. Als je de pagina los inzet werkt ook erg goed qua conversie. Ook is de pagina dan optimaal voor mobiel omdat de laadtijd voor pagina op deze manier het laagst is. Je kan een eigen subdomain claimen, bijvoorbeeld jouwnaam.peggypay.com/jouw-betaalpagina-naam.

Deze link kan je vervolgens op je site plaatsen achter een knop of inzetten in je mail- of socialmedia campagne.

UTM - meten waar je bezoekers vandaan komen

Wil je meten waar je bezoekers vandaan komen, dan gebruik je eenvoudig de utm_source en utm_campaign parameters in je url. Deze parameters worden altijd gebruikt om te meten waar een bezoeker vandaan komt.

Heb je een advertentie in facebook? Dan kan je bijvoorbeeld deze paramters aan je link toevoegen:

?utm_source=facebook&utm_campagne=mijncampagnenaam

De hele link zou dan worden:

https://jouwnaam.peggypay.com/jouw-betaalpagina-naam?utm_source=facebook&utm_campagne=mijncampagnenaam
 

Wil je dit nu ook? Aarzel niet en probeer 14 dagen geheel vrijblijvend en gratis!

Meteen beginnen!

Functies

Lees meer blogs

Dit is ook interessant