1-click-upsell toevoegen aan je bedankpagina

Geschreven door Ruben - 1-click-upsell toevoegen aan je bedankpagina
Geschreven door: Ruben
Datum: Donderdag 18 maart 2021

Je omzet verhogen met de beroemde 1-click upsell

1-click-upsells in Peggy Pay - Peggy Pay

Met trots presenteren we de beroemde 1-click upsell functie in Peggy Pay. De 1-click upsell is overgewaaid uit Amerika waar deze al een ongekende groei heeft doorgemaakt.

Door de 1-click upsell toe te voegen op je bedankpagina ga je een hogere omzet behalen door de gemiddelde orderwaarde per klant te verhogen.

Je klanten zijn helemaal in het momentum van de aankoop wanneer ze een product of dienst bij je hebben afgenomen. Juist op het moment dat ze de betaling hebben gedaan, is dit momentum het grootst.

Van deze piek in de ‘aankoopbui’ kun je gebruikmaken door een extra relevant product aan te bieden aan je klant. Direct nadat je klanten hebben afgerekend komen ze dan terecht op de 1-click upsell pagina. Wanneer je daar een extra relevant product of dienst aanbiedt, kunnen je klanten dit met 1 klik op de knop toevoegen aan de bestelling die ze al afgerekend hadden.

Reken maar dat dit gaat zorgen voor extra omzet van jouw business!

Hoe werkt het?

Omdat de klant zojuist heeft betaald met bijvoorbeeld iDeal of creditcard, is er een zogeheten mandaat (machtiging) gemaakt voor deze klant. Dat houdt in dat de betaalprovider (Mollie) nog een extra automatische incasso mag doen zonder dat de klant hiervoor actie voor hoeft te ondernemen. Hetzelfde principe dat gebruikt wordt bij de wederkerende betalingen van abonnementen.

Door op de knop te klikken op je bedankpagina met een aantrekkelijke aanbieding kan de klant dus met 1 klik het product aanschaffen. Denk aan een e-book welke je per download automatisch kan aanbieden. Of een kadootje dat je verstuurt naar hun adres.

De 1-click-upsell in je Peggy Pay betaalpagina

Om zo`n gave upsell in je Peggy Pay betaalpagina te plaatsen hoef je maar weinig te doen. Een naam + email van de gebruiker is een verplichting, daarnaast vink je aan dat je de upsells wilt gebruiken. Je voegt 1 of meerdere upsells toe met naam en een prijs en dat is het. Bekijk hier hoe het proces werkt voor jouw klant:

Mag dit wel?

Het klinkt een beetje eng, dat er na een eenmalige betaling automatisch nog een keer afgeschreven mag worden. Uiteraard is dit volledig afgeschermd in Peggy Pay. De link werkt alleen vanaf de bedanktpagina van Peggy Pay en alleen op het apparaat waarop zojuist is afgerekend. De link is ook maar 5 minuten geldig. 

Deze techniek wordt zoals gezegd al langer gebruikt voor de wederkerende betalingen van abonnementen. Alleen in plaats van dat je een maand later een automatische incasso doet, incasseer je nu direct na de eerste betaling als de klant op de knop klikt en akkoord gaat.

Omdat wij niet willen dat bezoekers perongeluk iets aanschaffen omdat ze onbedoeld op de knop klikken zit er bij ons een popup tussen. De knop op de bedankpagina opent dus een popup en rekent nog niet af. In deze popup plaats je tekst om duidelijk te maken wat je verkoopt en wat het kost. Pas als er op de knop in dit popup wordt geklikt, wordt er daadwerkelijk betaald en aangeschaft.

Lees meer blogs

Dit is ook interessant