Online verkopen? Zonder webshop toch succes!

Geschreven door Ruben - Online verkopen? Zonder webshop toch succes!
Geschreven door: Ruben
Datum: Woensdag 04 maart 2020

Online verkopen? Zonder webshop toch succes!

Online verkopen? Zonder webshop toch succes! - Peggy Pay

Je wilt graag online verkopen? Met een goede online marketing strategie en actief zijn op social media, zorg je ervoor dat je aan duizenden mensen je producten kunt tonen.

Je hebt echter geen webshop en je wilt toch online verkopen? Een goede betaalpagina zorgt ervoor dat mensen daadwerkelijk bij je gaan kopen!

Denk eens na over hoe dat bij jou gaat…

 

Je hebt al aan alles gedacht:

Je hebt een website gemaakt en deze helemaal geoptimaliseerd voor Google z’n zoekmachine. De website is lekker snel en je bent al voortvarend aan de slag gegaan met het schrijven van een blog.

Je hebt een Facebook pagina, een Instagram of pinterest profiel en je plaatst keurig elke week één of meerdere keren een interessant item.

Je hebt er eigenlijk ook best plezier in gekregen. Want ook al had je misschien het gevoel dat je aan het begin aan een dood paard liep te trekken – inmiddels zie je wel dat al je moeite toch z’n vruchten afwerkt.

Je website bezoeken nemen elke week toe. De stijgende lijn zit erin.

 

Waar je het meest enthousiast over bent is je eigen product. Je weet hoe mooi je product of dienst de problemen voor je klanten kunnen oplossen. Je hebt zelfs een mooie verkooppagina gemaakt om zo je websitebezoekers te overtuigen van je product.

Kortom… je bent er helemaal klaar voor om je product te verkopen.

Kom maar op met die klanten!

Kun je online verkopen zonder webshop? - Peggy Pay

Kun je online verkopen zonder webshop?

Je bent goed bezig, alleen de manier waarop je je product gaat verkopen… dat is nog even een ding.

Het gedoe met een webshop dat zie je niet zitten. Een verkoopformulier ook niet; dan moet je alsnog veel zelf handmatig doen.

 

Je wilt het liefst een betaalpagina. Hiermee kun je je product direct verkopen, de betaling verwerken en de factuur automatisch doorsturen na de klant.

Maar heb je er wel aan gedacht dat die betaalpagina de belangrijkste pagina van je website is?

Je betaalpagina is de laatste pagina die klanten zien vóórdat ze daadwerkelijk besluiten om je product te kopen?

En weet je dat er juist op de betaalpagina de meeste klanten nog kunnen afhaken?

 

Het laatste wat je wilt is het vertrouwen van je klanten verliezen op de betaalpagina. Een goede betaalpagina is daarom van levensbelang om je producten daadwerkelijk verkocht te krijgen!

Als je niet beter wist zou je al snel genoegen nemen met een betaalpagina zoals deze:

Ken je de 10 regels die elke betaalpagina nodig heeft? - Peggy Pay

Als internet-ondernemer wilde ik mijn eigen betaalpagina kunnen maken. En afhankelijk van het product dat ik verkocht, wilde ik de indeling van mijn betaalpagina daar op aan kunnen passen.

Ik wilde ook inzicht in mijn betaalpagina hebben. En héél belangrijk: ik wilde klanten die wel op mijn betaalpagina waren geweest, maar toch niet betaald hadden, kunnen opvolgen.

Ik wilde hen een e-mailtje kunnen sturen dat ze vergeten waren om hun bestelling te voltooien.

In die follow-up kon ik ze dan nog iets extra’s bieden. Zo kon ik ervoor zorgen dat ook klanten die op de betaalpagina afgehaakt waren, alsnog een bestelling deden.

Het probleem was… zo’n flexibele betaalpagina met zulke uitgebreide opties waren vrijwel niet te vinden.

Vaak kon je kiezen uit een aantal standaard templates; een paar opties in- of uitschakelen, en dat was het dan.

Dat was niet wat ik wilde.

 

Daarom besloot ik samen met een andere ondernemer de handschoen op te pakken en onze eigen betaalpagina-software te bouwen.

Niet alleen voor onszelf trouwens, maar ook voor ál die andere ondernemers die een goede betaalpagina willen om hun product of dienst te verkopen.

 

Ken je de 10 regels die elke betaalpagina nodig heeft?

Een betaalpagina moet voldoen aan een aantal regels om goede conversie (= online verkopen) te scoren.

Ik leg je uit welke regels dat zijn en hoe je die terugziet op een betaalpagina:

 - Peggy Pay

1. Je bedrijfslogo laten zien

Eén van de belangrijkste dingen van een goede betaalpagina is dat je de betrouwbaarheid die je in het online verkoopproces hebt opgebouwd nu niet gaat verliezen. De gemakkelijkste manier hiervoor is om je bedrijfslogo op je betaalpagina prominent in beeld te brengen.

2. Laat zien wat je product of dienst is

Voeg een afbeelding toe van je product. Ook als je product een dienst is werkt het goed om je dienst te visualiseren en tastbaar te maken met een afbeelding.

3. Geef je product een aansprekende naam

De naam van je product of dienst mag natuurlijk niet ontbreken op de betaalpagina. Laat naast, onder of boven je productafbeelding zien wat de naam van je product is.

4. Samenvatting van je product

In het online verkoopproces weten je klanten natuurlijk al lang wat ze gaan kopen. Je wilt echter alle twijfel wegnemen en daarom geef je onder de productnaam nog even een korte samenvatting van je product. Twee of drie zinnen zijn al voldoende.

5. Voordelen van je product benoemen

Op je betaalpagina wil je klanten er continue aan herinneren dat ze bezig zijn om een goede aankoop te doen. Ook al weten ze precies wat de voordelen van je product zijn, het geeft de klant juist een bevestiging om de belangrijkste voordelen nog eens te zien.

6. Vraag alleen de noodzakelijke gegevens

Probeer de gegevens die klanten in moeten vullen zo compact mogelijk te maken. Laat velden weg die niet strikt noodzakelijk zijn. Hoe minder handelingen klanten op je betaalpagina hoeven te doen, hoe beter het is. Een goede betaalpagina vult ook nog eens automatisch de straatnaam en de woonplaats in wanneer je klant alleen z’n postcode en huisnummer invult.

7. Verhoog je orderwaarde

Op het moment dat je klanten bereid zijn om een aankoop te doen is het een goed moment om ze nog iets extra’s te bieden. Wat is een beter moment om dit te kunnen doen dan op de betaalpagina? Om je orderwaarde per klant te verhogen voeg je gewoon een kassakoopje toe en met 1 klik is deze toegevoegd aan de bestelling.

8. Positieve reviews toevoegen

Als je nog wat extra overtuigingskracht wilt toevoegen aan je betaalpagina, dan kun je dit perfect doen met het plaatsen van één of twee reviews. Focus in deze reviews op welke voordelen bestaande klanten hebben behaald na aankoop van je product. Dit kan nieuwe klanten het laatste zetje in de rug zijn om daadwerkelijk de portemonnee te trekken.

9. Logo’s van betaalmethoden

Logo’s zorgen voor extra betrouwbaarheid van je betaalpagina. Op een goede betaalpagina zijn daarom de logo’s van de betaalmethoden direct zichtbaar. Voor de klant is het direct duidelijk op welke manieren ze kunnen betalen, en met 1 klik is de betaalmethode geselecteerd.

10. Bestelknop aanpassen

Op een goede betaalpagina kun je de bestelknop helemaal naar je smaak aanpassen. Gebruik in ieder geval een contrasterende kleur zodat je bestelknop er lekker uitspringt. Hij mag ook best groot zijn en gebruik ook gerust vetgedrukte tekst op de bestelknop. Voor nog wat extra aandacht voeg je een pijl of een ander icoon toe.

Wil je ook een perfecte betaalpagina gebruiken? - Peggy Pay

Wil je ook een perfecte betaalpagina gebruiken?

Toen ik online wilde gaan verkopen met een betaalpagina wist ik dat deze 10 punten super belangrijk waren om maximale conversie te behalen. Ik wilde daarom deze 10 punten kunnen gebruiken in mijn eigen betaalpagina’s.

Toen we Peggy Pay hebben gebouwd zijn al deze 10 punten meegenomen in de betaalpagina-software.

Het is nu voor mij mogelijk om de perfecte betaalpagina te maken. Ik kan deze precies afstemmen op het product, het bedrijf en de website.

 

Natuurlijk maak ik niet alleen gebruik van Peggy Pay om betaalpagina’s te maken. Juist de flexibiliteit van Peggy Pay maakt het perfect voor elke betaalpagina die je maar wenst.

Peggy Pay is er daarom voor elke ondernemer die online wil verkopen zonder webshop!

Lees meer blogs

Dit is ook interessant