Stay tuned Watch us Facebook Twitter

Thanks! We`ll keep in touch.

Sign up for our Peggy Journal

Get the latest Peggy Forms news, features and great offers!

Name
Email

De ultieme betaalpagina maken: 15 Optimalisatie Tips

Geschreven door: Ruben
Datum: Woensdag 05 februari 2020

De ultieme betaalpagina maken: 15 optimalisatie tips

De ultieme betaalpagina maken: 15 optimalisatie tips - Peggy Pay

Je wilt online je producten of diensten verkopen, maar je wilt geen gedoe rondom de technische rompslomp van een webshop? Dan is een betaalpagina voor jou een oplossing.

Een betaalpagina kun je gemakkelijk integreren in je eigen website, ook als je bijvoorbeeld Wordpress gebruikt. Je kunt een betaalpagina eveens los van je eigen website gebruiken. Je kunt dan vanaf je website direct naar de betaalpagina linken. Dat maakt online verkopen wel erg gemakkelijk!

Een betaalpagina wordt gezien als de meest belangrijke pagina op je website, maar is tevens de meest ongewaardeerde.

In dit artikel ga je ontdekken hoe je met 15 optimlaisatie tips de ultieme betaalpagina kunt maken.

 - Peggy Pay

1. Koppelen met betaalprovider

Voor het online verkopen van je producten of diensten heb je twee dingen nodig: een betaalpagina en een betaalprovider. Misschien wel de bekendste betaalprovider in Nederland is Mollie. Je kunt bij hen gratis een account aanmaken. Je betaalt alleen een klein bedrag voor elke transactie.

Als je een account hebt aangemaakt bij een betaalprovider, krijg je een uniek stukje tekst dat ervoor zorgt dat de betalingen daadwerkelijk bij jou binnenkomen. Dit stukje tekst heet in jargon de API key.

Het enige wat je hoeft te doen is de API key toevoegen aan je betaalpagina.

 - Peggy Pay

2. Keuze uit betaalmethoden

Een keuze uit meerdere betaalmethoden verhoogt de betrouwbaarheid van je betaalpagina.

Een onmisbare betaalmethode is natuurlijk iDeal. Andere veelgebruikte betaalmethoden zijn Paypal en betalen met Creditcards.

Als je klanten uit België hebt, dan is het interessant om Sofort Banking als betaalmethode toe te voegen.

 - Peggy Pay

3. De perfecte template

Je kunt een betaalpagina met verschillende templates er heel anders uit laten zien. Gebruik kant-en-klare verkooptemplates om in een handomdraai je betaalpagina te maken.

Voorbeelden hiervan zijn:

 

Betaalpagina voor een ebook

Perfecte betaalpagina voor als je een e-book of ander digitaal product wilt verkopen:

Betaalpagina voor een ebook

 

Betaalpagina voor een training

Ideale betaalpagina voor als je een online traing, mastermind of coachingprogamma wilt verkopen:

Betaalpagina voor een training, mastermind of coaching

 

Betaalpagina voor een fysiek product 

Mooi voorbeeld van een betaalpagina voor een handgemaakte stoel:

Betaalpagina van een handgemaakte stoel

 

Betaalpagina voor een event

Prachtig voorbeeld van een betaalpagina voor het organiseren van een wandelroute:

Betaalpagina voor een wandelroute

 

Betaalpagina voor een event

Mooi voorbeeld van een betaalpagina voor een dansweekend:

Betaalpagina voor een dansweekend

 

Je kunt kiezen voor de stijl van de bekende one-page checkout. In één overzicht kunnen je klanten hun gegevens invullen en direct betalen. Dat is de perfecte oplossing voor een simpele, maar zeer doeltreffende betaalpagina.

Maar misschien heb je wel een complex product, waarbij de klant kan kiezen uit verschillende opties. Dan kun je ervoor kiezen om een betaalpagina te maken die bestaat uit meerdere stappen en pagina’s. Afhankelijk van elke keuze en optie wordt de prijs aangepast. En op de laatste pagina kan een klant direct de bestelling afronden en betalen.

 - Peggy Pay

4. Professionele uitstraling

Het is belangrijk dat je betaalpagina een professionele uitstraling heeft. Voor klanten wekt dit vertrouwen en het bevestigd nogmaals hun vermoeden dat ze bezig zijn om een goede aankoop te gaan doen.

Voor een professionele uitstraling van je betaalpagina kun je de kleuren van je huisstijl gebruiken. Heb je geen huisstijl? Gebruik dan altijd twee kleuren die voldoende contrast ten opzichte van elkaar hebben. Zoals blauw en geel. Of groen en oranje.

 - Peggy Pay

5. Opvallen met de bestelknop

Voorkom dat je klanten op zoek moeten naar de bestelknop op je betaalpagina. In één oogopslag moet duidelijk zijn waar je bestelknop is. Zorg ervoor dat je bestelknop eruit springt. Het beste doe je dat door je bestelknop een contrasterende kleur te geven. Is je betaalpagina rood? Maak dan bijvoorbeeld een groene bestelknop.

De tekst op je bestelknop is ook belangrijk. Hiervoor zijn zelfs wettelijke eisen vastgesteld. Je kunt best variëren met de tekst, maar het moet wel duidelijk zijn voor de klant dat deze na het klikken op de bestelknop gaat afrekenen en de bestelling definitief gaat afronden.

 - Peggy Pay

6. Herkenbaarheid met een logo

Als je een logo van je bedrijf hebt kun je die toevoegen aan je betaalpagina. Een logo zorgt voor herkenbaarheid en verhoogt de betrouwbaarheid van je betaalpagina. Als je een betaalpagina gebruikt met meerdere pagina’s, bijvoorbeeld doordat je veel productopties hebt, dan kun je je logo bovenaan elke pagina terug laten komen.

Als je een template gebruikt waarbij het betaaloverzicht altijd rechts van het scherm aanwezig is, kun je ook daar je logo plaatsen. Zo is je logo altijd herkenbaar in beeld.

 - Peggy Pay

7. Productafbeelding toevoegen

Voeg een afbeelding toe aan je betaalpagina van het product of de dienst die je verkoopt. Een afbeelding maakt je product of dienst visueel aantrekkelijker en verhoogt onbewust de waarde van je aanbod. Dit komt doordat je aanbod tastbaarder wordt met een productafbeelding.

Bij een dienst is het niet altijd gemakkelijk om een passende afbeelding te vinden. Maar ook als je een training verkoopt, een workshop of een e-book kun je een afbeelding toevoegen die je dienst meer tastbaar maakt.

Denk bij een workshop bijvoorbeeld aan een foto van een eerdere workshop die je hebt gegeven.

 - Peggy Pay

8. Samenvatting van je aanbod

Vaak stuur je vanaf je website, of vanaf een social media pagina, je potentiële klanten door naar je betaalpagina. Ze weten daardoor al wat je product of dienst inhoud. Ze zijn zelfs aankoopbereid doordat ze al doorgeklikt zijn naar de betaalpagina. Een korte samenvatting van je aanbod is daarom voldoende.

Beschrijf je aanbod in 2 – 3 zinnen en plaats deze naast of onder je productafbeelding. Zo wordt je productaanbod in beeld en tekst in één oogopslag zichtbaar voor je klanten. Ze weten wat ze kopen en ze kunnen het zien ook.

 - Peggy Pay

9. Voordelen benoemen

Je wilt op je betaalpagina continue het gevoel geven aan je klant dat ze bezig zijn om een goede aankoop te doen. Naast een productafbeelding en een samenvatting van je product kun je, om het gevoel nog verder te versterken, een aantal pluspunten of voordelen toevoegen van je product of dienst.

Benoem niet zomaar de eigenschappen van je product, maar denk na over wat de voordelen van je product zijn voor de klant. Gebruik die voordelen in een opsomming.

Voeg de belangrijkste voordelen toe aan je betaalpagina, maar maak de lijst niet te groot. Voeg er minimaal 3 of maximaal 5 toe.

 - Peggy Pay

10. Overtuigingskracht met reviews

Een potentiële klant is continue op zoek naar bevestiging voor zichzelf dat ze bezig zijn om een goede aankoop te doen. Een betere bevestiging kun jij je potentiële klanten niet geven dan door het toevoegen van de ervaringen van al bestaande klanten.

Voeg 1 of 2 reviews van klanten toe aan je betaalpagina. Deze zorgen voor net dat beetje extra overtuigingskracht waardoor een potentiële klant net over de streep kan worden getrokken om over te gaan tot aankoop van je product of dienst.

 - Peggy Pay

11. Orderwaarde verhogen met een kassakoopje

Een betaalpagina is heel geschikt om de orderwaarde per aankoop te verhogen. Voeg een optioneel product of dienst toe aan je betaalpagina die interessant geprijsd is.

Als je bijvoorbeeld een e-book verkoopt, kun je een cursus of workshop als kassakoopje toevoegen aan je betaalpagina.

Geef je kassakoopje een mooie korting om het extra verleidelijk te maken. Je zult zien dat de orderwaarde per bestelling aanzienlijk omhoog zal gaan.

 - Peggy Pay

12. Meer winst met 1-klik upsell

Meer verdienen aan dezelfde klant kan heel gemakkelijk met 1-klik upsell. Dit is in Amerika inmiddels dé manier om je winst aanzienlijk te verhogen. Je kunt het zelf gemakkelijk toepassen in je eigen betaalpagina.

Als een klant een aankoop heeft gedaan biedt je ze direct daarna nog iets extra’s dat super relevant is voor de aankoop die ze zojuist hebben gedaan.

Met 1 klik op de upsell-knop heeft de klant het extra product toegevoegd aan de winkelmand.

 - Peggy Pay

13. Verleiden met een kortingscode

Een kortingscode is bijzonder geschikt als je een aantal klanten een korting wilt geven op je product of dienst. Kortingscodes kun je onbeperkt toevoegen aan je betaalpagina.

Bij elke kortingscode kun je instellen wat de korting is in een bedrag of in een percentage. Ook kun je het aantal keer bepalen dat een kortingscode gebruikt kan worden. En natuurlijk bepaal je op welke datum je kortingscode ingaat en op welke datum deze niet meer verzilverd kan worden.

 - Peggy Pay

14. Gepersonaliseerde bedankpagina

Niets is belangrijker dan je klanten persoonlijk behandelen. Logisch toch, want zo wil je immers zelf graag ook behandeld worden. Geef ook die persoonlijke touch toch je klanten op de bedankpagina persoonlijk te bedanken voor hun aankoop.

Je klant vult natuurlijk altijd zijn of haar naam in op je betaalpagina. Deze gegevens worden opgeslagen, en die kun je in je bedankpagina weer gebruiken. Zo kun je in je bedankpagina je klanten bij naam noemen en hen persoonlijk bedanken voor hun aankoop.

 - Peggy Pay

15. In contact blijven met je klanten

Het is gemakkelijker om opnieuw iets te verkopen aan een bestaande klant, dan een potentiële klant voor het eerst bij je te laten kopen. Het is daarom belangrijk dat je contact blijft onderhouden met je klanten.

Door je betaalpagina te koppelen aan e-mail marketing software kun je deze contacten gemakkelijk onderhouden. Je kunt dit contact zelfs automatiseren.

Je hoeft het dan maar één keer in te stellen en daarna heb je er geen omkijken meer naar.

Dit is ook interessant

Direct starten met je eigen betaalpagina?

Meld je nu aan en ontvang een gratis iDeal betaalpagina + checkout t.v.w. 97 euro!

Gratis aanmelden

Over Peggy Pay

Wil je online verkopen zonder het gedoe van een webshop? Dan is Peggy Pay het perfecte online betaalsysteem voor je bedrijf.

Met Peggy Pay maak je een professionele betaalpagina die je gemakkelijk aan Mollie + iDeal kunt koppelen. 

Gebruik onze kant-en-klare betaalpagina templates om vandaag al te starten met het online verkopen van je producten of diensten!

Ontvang tot €200 korting op Peggy Pay

Meld je nu aan en ontvang tot €200 korting per jaar op Peggy Pay + wij ontwerpen en optimaliseren gratis een betaalpagina voor je t.w.v. 97 euro!

Ja, ik wil korting