Bedanktpagina

Datum: Vrijdag 17 juli 2020

Instellingen Algemeen Bedankt

Als de klant het formulier verzonden heeft, of in het geval van een betaalpagina: een betaling afgerond heeft, wordt deze doorgestuurd naar de bedankpagina. Op deze pagina kan je, zoals de naam al doet vermoeden, de klant bedanken voor het unvullen van het formulier of voor of het betalen. Heb je een eigen bedankpagina in jouw CMS gemaakt, dan kan je Bedanktpagina soort instellen op Doorsturen naar een website en hier de volledige url van je bedanktpagina invullen:

Als je gebruik maakt van de bedanktpagina van Peggy Pay (Pagina bewerken / opmaken), kan je de paginatekst aanpassen door op de link Klik hier om te bewerken te klikken in het vak daaronder. Over het algemeen begin je een pagina met een zogenaamde H1 tag, een header:

Personaliseren

Instellingen Algemeen Bedankt

Wil je de bedanktpagina personaliseren door bijvoorbeeld de ingevulde naam van de klant te tonen, dan kan dat op 2 manieren. Onder de tekst-editor zie je alle blok-namen in een groen blokje. Als je hierop klikt zal de waarde die de klant ingevuld heeft in dit blok getoond worden op de plek waar de zogenaamde tag staat:

Je kan ook in de toolbar klikken op Select field, dit zal in je formulier alle geschikte blokken op doen lichten. Klik het gewenste blok aan, zodat deze tag in je pagina komt.

QR of ordernummer tonen

Instellingen Algemeen Bedankt

Je kan een QR code tonen of mailen met een unieke code van de aanmelding (de zogeheten order hash). Klik hiervoor in de toolbar van de teksteditor op de dropdown Add form property en kies het gewenste item, zoals QR with submission Id. Dit zal een QR genereren met de order hash. Deze kan je in de nabije toekomst gebruiken in de Peggy App die momenteel nog in ontwikkeling is als bijvoorbeeld ticketscanner!

Naast deze QR kan je meer variabelen gebruiken, zoals de ordernummer of de zojuist besproken order hash. Dat kan erg handig zijn om bijvoorbeeld eigen unieke codes te genereren voor in de mail of bedanktpagina. Denk bijvoorbeeld aan kortingscodes:

#order.number# Print het ordernummer
#order.hash# Print de order hash

Op deze manier kan je dan bijvoorbeeld deze unieke codes genereren:

Uw 3 kortingscodes zijn:
mijn-code-1-#order.hash#
mijn-code-2-#order.hash#
mijn-code-3-#order.hash#

Door het toevoegen van de order hash zullen de codes niet te raden zijn.

Wil je hier nu ook QR codes van genereren, gaat dat heel eenvoudig door [qr=JOUWCODE] te schrijven. In bovenstaande voorbeeld zal dat dan worden:

Uw 3 kortingscodes zijn:
[qr=mijn-code-1-#order.hash#]
[qr=mijn-code-2-#order.hash#]
[qr=mijn-code-3-#order.hash#]

In de toekomst zal deze codestructuur ook te gebruiken zijn bij kortingcodes in je eigen Peggy Pay paginas!

Verder lezen? Social media