Tutorials

Product verzenden

Stel je verkoopt een fysiek product en wilt je klant kunnen laten kiezen of het bezorgd moet worden of dat de klant het komt afhalen. Hiervoor heb je een keuze-blok met de opties afhalen of bezorgen nodig. Daarnaast moet de klant voor bezorgen een adres invullen, en voor afhalen kiest de klant waar hij deze kan afhalen.

Stap 1: bezorgen

Als eerst moeten we een keuze-blok toevoegen met de keuze voor bezorgen of afhalen en een adres-blok toe.

Je kunt dit als volgt instellen:

• Voeg een keuze-blok toe en maak de 2 opties Bezorgen en Afhalen aan
  • Voeg een adres-blok toe als je die nog niet hebt

Nu gaan we zorgen dat het adres-blok alleen getoond wordt wanneer er voor bezorgen is gekozen.

• Selecteer het adres-blok
    Ga naar de tab Overig en dan Condities
  • Voeg een nieuwe blok-conditie toe met de knop Blok-conditie toevoegen
  • Selecteer bij de functie Actie de optie Tonen
    Klik op   en kies het keuze-blok met bezorgen/afhalen
    En vul de regel aan met is gelijk aan Bezorgen

Stap 2: afhalen

De adres-gegevens waar het product af te halen is wil je alleen tonen als er gekozen wordt voor afhalen.

Je kunt dit als volgt instellen:

• Voeg onder het kopje Informatie een tekst-blok toe (verwar deze niet met het tekstinvoer-blok)
  • Vul hier je adres-gegevens in

Nu gaan we zorgen dat deze informatie alleen getoond wordt wanneer er voor afhalen is gekozen. Deze stappen zijn bijna gelijk aan hierboven.

• Selecteer het tekst-blok
  • Ga naar de tab Overig en dan Condities
  • Voeg een nieuwe blok-conditie toe met de knop Blok-conditie toevoegen
  • Selecteer bij de functie Actie de optie Tonen
  • Klik op   en kies het keuze-blok met bezorgen/afhalen
  • En vul de regel aan met is gelijk aan Afhalen

Extra informatie

In de bevestigingsmail zet je idealiter de adresgegevens van de afhaallocatie.

Stap 3: verzendkosten