Pagina-instellingen - 1-click-upsell op je bedankpagina

Geschreven door Wim - {$BlogTitle}
Geschreven door: Wim
Datum: Donderdag 01 oktober 2020

Rechts bevinden zich horizontaal de tabs van de editor. In de afbeelding hieronder is als voorbeeld de tab Instellingen actief.

Instellingen
 

Rechts bevinden zich vertikaal de tabs voor de instellingen. In de afbeelding hieronder staat als voorbeeld de tab Algemeen.

Upsells

Het opzetten van 1-click-upsells is erg eenvoudig in Peggy Pay. Hiermee verhoog je in een oogwenk je omzet met je betaalpagina! Met een 1-clickupsell kan je namelijk de klant op de bedankpagina nog 1 of meerdere aantrekkelijke aanbiedingen doen, zonder dat de klant opnieuw hoeft af te rekenen! Door middel van een automatisch incasso wordt deze aanbieding betaald en kan de klant dus met 1 klik een extra aanschaf doen.

Let op: niet alle betaalmethodes ondersteunen deze 'recurring payments', enkel de betaalmethodes die dit ondersteunen worden getoond.

Let op: voor 1-click-upsells moet je in je mollieaccount de betaaloptie Sepa aanzetten. Als dit nog niet goed gebeurd is kan krijg je de onderstaande foutmelding als je een betaling probeert te doen in jouw abonnementenpagina:

"the payment method selected does not accept recurring"

Deze foutmelding komt rechtstreeks van mollie. Dan moet je in je mollie account bij betaalmethodes de methode [Sepa] nog activeren.

De upsells instellen

Om te beginnen is het verplicht een e-mailadres en naam te vragen van de klant. Deze is nodig bij de betaalprovider (Mollie) om een automatische incasso te doen. Heb je dit nog niet, voeg deze dan eerst toe.

Vervolgens schakel je de 1-click-upsell in onder de tab [Instellingen] => [Upsells]:

Koppel hier de naam en e-mailvelden aan de blokken in je betaalpagina, mogelijk is dit al automatisch gebeurd. Nu kan je makkelijk 1 of meerdere upsells toevoegen door op Een upsell toevoegen te klikken. Vul de vereiste gegevens in, zoals een naam en bedrag.

Optioneel kan je een upload toevoegen die gemaild wordt naar de klant na betaling, zoals bijvoorbeeld een e-book.

Let op: de download wordt momenteel pas verstuurd ná het ontvangen van de automatische incasso. Dit duurt in de regel 2 tot 3 werkdagen.

Resultaat

En zo is resultaat als je een 1-click-upsell toevoegt aan je bedankpagina. Uiteraard kan je alle teksten aanpassen onder de sub-tab [Teksten] onder de tab [Instellingen] => [Upsells].

Omdat wij van Peggy Pay niet willen dat je klant perongeluk op de knop klikt en ongewenst iets aanschaft, hebben we het in 2 stappen gedaan. Een échte 1-click is het dus niet, het zijn 2 klikken. Als je op de knop klikt krijg je een dialoog te zien waar je de aanschaf daadwerkelijk kan doen:

Bekijk deze korte animatie om het gehele proces te bekijken:

Testen

Wil je zelf eerst testen of alles werkt, dan zet je eerst je pagina in test-modus. Lees hier over hoe je je pagina kan testen.

Belangrijk: de 1-click-upsells werken op basis van automatische incasso / SEPA betalingen. Mollie handelt SEPA betalingen niet af in test-modus. Gebruik je iDeal in je test, dan zal deze betaling dus niet afgerond worden. En je zult dus geen e-mail ontvangen met de eventuele gekoppelde download.

Wil je dit toch, dan kan je (tijdelijk) creditcard aanzetten in je Mollie-account, Mollie handelt creditcardbetalingen namelijk wel goed af in test-modus. Lees hier hoe je dat doet. 

Verder lezen? Social media