1-click-upsell op je bedankpagina

Geschreven door: Wim
Datum: Donderdag 01 oktober 2020

Het opzetten van 1-click-upsells is erg eenvoudig in Peggy Pay. Hiermee verhoog je in een oogwenk je omzet met je betaalpagina! Met een 1-clickupsell kan je namelijk de klant op de bedankpagina nog 1 of meerdere aantrekkelijke aanbiedingen doen, zonder dat de klant opnieuw hoeft af te rekenen! Door middel van een automatisch incasso wordt deze aanbieding betaald en kan de klant dus met 1 klik een extra aanschaf doen.

Let op: niet alle betaalmethodes ondersteunen deze 'recurring payments', enkel de betaalmethodes die dit ondersteunen worden getoond.

Let op: voor 1-click-upsells moet je in je mollieaccount de betaaloptie Sepa aanzetten. Als dit nog niet goed gebeurd is kan krijg je de onderstaande foutmelding als je een betaling probeert te doen in jouw abonnementenpagina:

"the payment method selected does not accept recurring"

Deze foutmelding komt rechtstreeks van mollie. Dan moet je in je mollie account bij betaalmethodes de optie [Sepa] nog aanzetten.

De upsells instellen

Om te beginnen is het verplicht een e-mailadres en naam te vragen van de klant. Deze is nodig bij de betaalprovider (Mollie) om een automatische incasso te doen. Heb je dit nog niet, voeg deze dan eerst toe.

Vervolgens schakel je de 1-click-upsell in onder de tab [Instellingen] => [Upsells]:

Koppel hier de naam en e-mailvelden aan de blokken in je betaalpagina, mogelijk is dit al automatisch gebeurd. Nu kan je makkelijk 1 of meerdere upsells toevoegen door op Een upsell toevoegen te klikken. Vul de vereiste gegevens in, zoals een naam en bedrag.

Gebruik een korte term voor de instelling Een korte systeemnaam voor deze upsell. Deze wordt gebruikt voor. Euh....:

Optioneel kan je een upload toevoegen die gemaild wordt naar de klant na betaling, zoals bijvoorbeeld een ebook.

Resultaat

En zo is resultaat als je een 1-click-upsell toevoegt aan je bedankpagina. Uiteraard kan je alle teksten aanpassen onder de sub-tab [Teksten] onder de tab [Instellingen] => [Upsells].

Omdat wij van {$PeggyPay} niet willen dat je klant perongeluk op de knop klikt en ongewenst iets aanschaft, hebben we het in 2 stappen gedaan. Een échte 1-click is het dus niet, het zijn 2 klikken. Als je op de knop klikt krijg je een dialoog te zien waar je de aanschaf daadwerkelijk kan doen:

Bekijk deze korte animatie om het gehele proces te bekijken:

Verder lezen? Social media