Peggy Pay kennisbank - Ontwerp

Pagina indeling

Geschreven door Wim - {$BlogTitle}
Geschreven door: Wim
Datum: Vrijdag 17 juli 2020

Rechts bevinden zich horizontaal de tabs van de editor. In de afbeelding hieronder is als voorbeeld de tab Instellingen actief.

Ontwerp
 

Rechts bevinden zich vertikaal de tabs voor de instellingen. In de afbeelding hieronder staat als voorbeeld de tab Algemeen.

Basis

Peggy Pay kent twee verschillende indelingen voor de betaalpagina`s. Elk met hun eigen voordelen en kenmerken. Je kan kiezen uit de volgende indelingen:

  • Enkel formulier
  • Formulier met zijpaneel

Enkel formulier is de meest eenvoudige en layout. Deze oogt rustig en er is slechts 1 formulier op de pagina waar alle focus naar toe gaat. Uiteraard kan je met paginatie het formulier ook splitsen over meerdere paginas. Het betaaloverzicht zal echter altijd op de laatste pagina staan als laatste blok boven de verzendknop. Dit kan bij kleine formulieren ideaal zijn, maar een nadeel bij grotere formulieren omdat het betaaloverzicht dan niet altijd in beeld is.

De layout Formulier met zijpaneel is hier een oplossing voor. In deze layout heb je een formulier zoals in het Enkel formulier-layout. Daarnaast is er een zijpaneel waar je een 2e formulier kan opbouwen. Idealiter plaats je daar je logo, het betaaloverzicht en de verzendknop. Ook het kassakoopje doet het hier erg goed. Zo heb je de belangrijkste afrekenblokken altijd zichtbaar op je betaalpagina. Wanneer je voor de Formulier met zijpaneel kiest verschijnt er in de editor een nieuw tabblad: Zijpaneel onder de tab Opmaak -> Algemeen. Hierin stel je je alle kleuren en instellingen in van dit zijpaneel. Vaak heeft de zijpaneel een contrasterende kleur. Veel standaard elementen kunnen hier dan ook qua kleur aangepast worden voor het zijpaneel. 

Om het zijpaneel te openen in de editor klik je op deze tab:

Om makkelijk blokken van of naar het zijpaneel te verplaatsen, selecteer je eerst het blok dat je wilt verplaatsen, en klik daarna op dit icoontje:

Verder lezen? Custom CSS voor blok-opmaak