Pagina-onderdelen - Tekst en media

Geschreven door Wim - {$BlogTitle}
Geschreven door: Wim
Datum: Vrijdag 17 juli 2020

Om je pagina te verrijken met teksten en media zijn er 2 blokken beschikbaar: Het Tekst / informatie-blok en het Media-blok.

Tekst

Selecteer het genoemde blok (Tekst / informatie-blok) in je pagina aan de linker kant. In de afbeelding hieronder staat als voorbeeld het Tegels-blok.

Tekst / informatie-blok

In het Tekst / informatie-blok kan je eenvoudig tekst kwijt, in een editor die lijkt op een heel versimpelde Word of andere tekstverwerkers. Met de knoppen bovenin kan je de tekst opmaken: Onder de knop helemaal rechts met de 3 puntjes bevinden zich nog meer opties, zoals tabellen, afbeeldingen toevoegen en meer:

Wil je gegevens uit je pagina gebruiken in de tekst, bijvoorbeeld de voornaam om het te personaliseren, kan je de groene tags onder het tekstveld gebruiken. Klik deze aan en die tag wordt op de plek van de cursor geplaatst:

Een blok uit je pagina gebruiken in de tekst
Een blok uit je pagina gebruiken in de tekst

Andere soorten media

Selecteer het genoemde blok (Media-blok) in je pagina aan de linker kant. In de afbeelding hieronder staat als voorbeeld het Tegels-blok.

Media-blok

Je kan dit Media-blok ook gebruiken voor een afbeeldinggalerij, videos van youtube of vimeo of om een spotifylink gebruiken. Kies bij de optie Mediasoort de gewenste soort media. Voor videos en spotify plak je vervolgens de URL / link in de instelling eronder.

Galerij

Kies je voor Galerij, dan kan je meerdere afbeeldingen uploaden. Er wordt 1 afbeelding groot getoond en de overige afbeeldingen zijn in miniatuur onder de grote afbeelding zichtbaar.  Er zijn elkele opties voor een galerij, zoals automatisch wisselen van de fotos en het al dan niet tonen van de miniaturen.

Video

Videos van Vimeo en Youtube kan je middels parameters in de videolink configureren. De belangrijkste 2 opties zijn:

Option Values Description
autoplay 0 / 1 Automatisch afspelen van de video. Standaard staat deze op 0, dus uit
controls 0 / 1 Toon de knoppen van de video, zoals pause en de tijdsbalk. Standaard staat deze op 1, dus aan

Deze parameters voeg je op de volgende manier toe. Zorg dat de standaard videolink eindigt met een vraagteken als deze er nog niet in staat. 

De standaard link is bijvoorbeeld youtube.com/embed/code. Zorg dat deze ten minste eindigt met een vraagteken:

youtube.com/embed/code?

Vervolgens plak je de verschillende parameters daarachter, gescheiden met een &. Bijvoorbeeld:

youtube.com/embed/v=code?autoplay=1&controls=0

Kijk voor meer informatie en opties:

Audio

Je kan in het Media-blok ook een spotify link plakken om jouw playlist te tonen op de pagina. Wil je echter audiobestanden uploaden, bijvoorbeeld voor een CD, hebben we het Audiotracks-blok voor het uploaden van eigen audiobestanden.

Mobiel

Ook kan je instellen wat er op mobiel of tablet moet gebeuren met deze velden. Soms wil je ze niet tonen of onderaan de pagina op mobiel.

Soms wil je bepaalde Tekst-blokken of Media-blokken op mobiel onderaan de pagina tonen omdat het anders het belangrijkste deel van je pagina omlaag duwt: de aanmelding en betalingen. Ook kan je hier kiezen om deze blokken helemaal niet te tonen op mobiel:

Verder lezen? Logo plaatsen