Pagina-onderdelen - Adres

Geschreven door Wim - {$BlogTitle}
Geschreven door: Wim
Datum: Vrijdag 17 juli 2020

Als je adresgegevens wilt verzamelen van je klant, dan kan je het Adres-blok toevoegen. Dit blok kent verscheidene instellingen die we hier allemaal gaan behandelen:

  • Landen tonen
  • Postcodebeperking
  • Verzendkosten
  • Veldcondities voor afwijkend afleveradres
  • Autocomplete

Landen tonen

Je kan het Adres-blok zo instellen dat er ook gevraagd wordt voor het land. Schakel hiervoor de optie Toon landen in. Vervolgens kan je aangeven of je alle landen wilt tonen of een selectie.

Bepaalde landen tonen

Wil je enkel bepaalde landen tonen, bijvoorbeeld enkel Benelux, schakel dan de optie Bepaal welke landen er getoond moeten worden in. In het vakje Land toevoegen kan je dan het land of de landcode typen en toevoegen:

  1. Zoek in het vakje Land toevoegen naar het gewenste land, bijvoorbeeld nld voor Nederland, bel voor België of gewoon "duit" voor Duitsland
  2. Klik het juiste land aan in de resultatenlijst
  3. Klik op de Toevoegen.

Het land is toegevoegd aan de lijst van te tonen landen!

Postcodebeperking

Selecteer het genoemde blok (Adres-blok) in je pagina aan de linker kant. In de afbeelding hieronder staat als voorbeeld het Tegels-blok.

Adres-blok
 

Rechts bevinden zich vertikaal de tabs voor de instellingen. In de afbeelding hieronder staat als voorbeeld de tab Algemeen.

Validatie

Wil je enkel leveren in een bepaald gebied van Nederland, dan kan je de optie Postcodebeperking gebruiken om enkel adressen uit die postcodes te accepteren. Dit vind je onder de tab Validatie.

Type in het vak Toegestane postcodes alle postcodes die je wilt accepteren. Om een bepaald bereik te nemen kan je sterretjes gebruiken. Bijvoorbeeld:

1234* Alle postcodes beginnend met 1234
12*** Alle postcodes beginnend met 12.

Om alle postcodes te accepteren laat je deze tekstvlak helemaal leeg.

Verzendkosten

Met Peggy Pay en het Adres-blok kan je zeer eenvoudig verzendkosten instellen voor je betaalpagina. Lees hier verder.

Veldcondities voor afwijkend factuuradres

Autocomplete

Het automatisch aanvullen van een adres op basis van postcode en huisnummer is momenteel enkel voor adressen in Nederland beschikbaar en werkt volautomatisch.

Verder lezen? Herhalende onderdelen