Integraties - Moneybird

Geschreven door Wim - {$BlogTitle}
Geschreven door: Wim
Datum: Zaterdag 18 juli 2020

Rechts bevinden zich horizontaal de tabs van de editor. In de afbeelding hieronder is als voorbeeld de tab Instellingen actief.

Instellingen
 

Rechts bevinden zich vertikaal de tabs voor de instellingen. In de afbeelding hieronder staat als voorbeeld de tab Algemeen.

Apps
 

Rechts bevinden zich vertikaal de tabs voor de instellingen. In de afbeelding hieronder staat als voorbeeld de tab Algemeen.

Boekhouding

Een koppeling met Moneybird is in enkele stappen geregeld.

Authenticeer eerst door op de knop Verbinden te klikken. Er opent een scherm van Moneybird waar je kan inloggen. Gebruik hiervoor de login gegevens van je Moneybird account. Als je in een andere pagina al een verbinding hebt gemaakt kan je ook op Bestaande koppeling gebruiken klikken en de bestaande verbinding hergebruiken.

Vervolgens kies je voor de juiste Workflow. Je kan bijvoorbeeld een nieuwe workflow maken voor orders vanuit Peggy Pay met een aangepaste mail. Of geen email omdat Peggy Pay al een mail verstuurt.

Als laatst kies je voor de juiste Categorie/grootboekrekening. Alle transacties worden geboekt in deze categorie.

Aanvullende opties

Je kan de omschrijving (het kenmerk) van het factuur uitbreiden met een eigen tekst. Vul bijvoorbeeld de naam van je betaalpagina in of gebruik #OrderNumber# om het ordernummer van Peggy Pay te tonen. Zo kan je je facturen nóg makkelijker terug vinden.

Wil je op je factuur handmatig extra orderregels plaatsen, bijvoorbeeld de keuze van een keuzeblok, dan kan je de knop Regel toevoegen gebruiken.

Workflow

Facturen die vanuit Peggy Pay worden ingeschoten zijn altijd betaald. Daarom wil je eigenlijk niet een normaal factuur aanmaken, maar 1 waarop staat dat deze al betaald is bijvoorbeeld. En zonder betalingstermijn.

Om dit goed in te richten dien je in MoneyBird, een zogenaamde 'workflow' aan te maken. Hier kan je vervolgens een aangepast factuur koppelen. Lees hier meer: Workflows in Moneybird

Vervolgens selecteer je in de Moneybird App in Peggy Pay de juiste workflow onder de kop Verkoopfactuur.

Verder lezen? Dropbox