E-mail campagne

Datum: Zaterdag 18 juli 2020

Rechts bevinden zich horizontaal de tabs van de editor. In de afbeelding hieronder is als voorbeeld de tab Instellingen actief.

Instellingen

Rechts bevinden zich vertikaal de tabs voor de instellingen. In de afbeelding hieronder staat als voorbeeld de tab Algemeen.

Apps

De koppelingen met MailChimp, CampaignMonitor en Active Campaign/MailBlue werken vrijwel identiek in Peggy Pay. Schakel op de Apps-overzichtpagina de App in die je wilt gebruiken, bijvoorbeeld MailChimp.

1. Vul om te beginnen de API key in en waar nodig de API url.
  2. Kies vervolgens een lijst / audience via de   target knop:
    De lijst selecteren
    De lijst selecteren
  3. Link daarna op zijn minst de verplichte instellingen aan de juiste blokken. Bijvoorbeeld het email adres: koppel deze instelling aan het Tekstinvoer-blok voor het e-mailadres door op de   knop te klikken bij de instelling. Vervolgens kies je links in je pagina het juiste blok:
    Email linken aan het juiste blok
    Email linken aan het juiste blok

Hier kan je de API key vinden van de verschillende partijen:

Merge tags

Rechts bevinden zich horizontaal de tabs van de editor. In de afbeelding hieronder is als voorbeeld de tab Instellingen actief.

Instellingen

Rechts bevinden zich vertikaal de tabs voor de instellingen. In de afbeelding hieronder staat als voorbeeld de tab Algemeen.

Apps

Rechts bevinden zich vertikaal de tabs voor de instellingen. In de afbeelding hieronder staat als voorbeeld de tab Algemeen.

Mail

Bij de verschillende partijen (MailChimp, Active Campaign etc) kan je merge/personalization tags invullen bij elk contact. Denk aan naam, email of telefoonnummer. Deze gegevens kan je in de e-mails gebruiken om de berichten te personaliseren.

Druk op Alle merge tags importeren vanuit .. om de tags te importeren. Vervolgens kan je hier waardes invullen óf koppelen aan blokken in je pagina. Bijvoorbeeld het tekstinvoer-blok Voornaam koppelen aan de tag FNAME. Op die manier wordt de tag FNAME gevuld met de voornaam van de klant!

UTM tags

Gebruik je UTM tags in je url? Dan kan je deze gebruiken door in de kolom waarde de waarde #utmsource# of #utmcampaign# in te vullen

Tags

Rechts bevinden zich horizontaal de tabs van de editor. In de afbeelding hieronder is als voorbeeld de tab Instellingen actief.

Instellingen

Rechts bevinden zich vertikaal de tabs voor de instellingen. In de afbeelding hieronder staat als voorbeeld de tab Algemeen.

Apps

Rechts bevinden zich vertikaal de tabs voor de instellingen. In de afbeelding hieronder staat als voorbeeld de tab Algemeen.

Mail

Zowel ActiveCampaign als MailChimp ondersteunen tags. Met deze tags kan je nauwkeurig je doelgroep selecteren voor je emailcampagnes. Door een of meerdere tags toe te wijzen aan je contacten kan je makkelijk een selectie (segment) maken uit je contactlijst.

In Peggy Pay kan je eenvoudig een aanmelding in 0, een of meerdere tags indelen. Bijvoorbeeld voeg je een specifieke tag toe aan het contact als een bepaald product gekocht is. Denk aan een kassakoopje of een bepaalde keuze in een Keuze-blok. Ook kan je onafhankelijk van wat de bezoeker invult 1 of meerdere tags koppelen aan het contact. We leggen hieronder uit hoe.

Je vindt deze instellingen onderaan, onder de kop Tags.

Als eerste schakel je de functie in door de optie Tags inschakelen in te schakelen.

Wil je 1 of meerdere tags toevoegen aan het contact bij een nieuwe aanmelding, dan klik je op Kies onder de sectie Deze tags altijd toevoegen bij een aanmelding. Kies vervolgens 1 of meerdere tags en klik op Ok.

Wil je specifieke tags toevoegen op basis van wat de bezoeker heeft ingevuld, kan dat uiteraard ook. Bijvoorbeeld als je een tag hebt voor een kassakoopje of een product, kan je deze toevoegen als hiervoor gekozen is door de bezoeker. Klik hiervoor op Kies een blok onderaan onder het kopje Meer blokken koppelen:

Vervolgens selecteer je het gewenste blok in je pagina. Alleen blokken die oplichten kan je kiezen, bijvoorbeeld Keuze-blokken, Product-blokken of een kassakoopje. Nadat deze is gekozen druk je rechts op Kies om 1 of meerdere tags te kiezen. Bij Keuze-blokken zal er per keuze een Kies knop verschijnen. Per optie stel je dan in welke tag je er aan wilt koppelen als er voor die optie gekozen is.

Verder lezen? Membership koppelingen