E-mail campagne

Datum: Zaterdag 18 juli 2020

Instellingen Apps

De koppelingen met MailChimp, CampaignMonitor en ActiveCampaign werken vrijwel identiek in Peggy Pay. Schakel in deze Apps-overzichtpagina de App in die je wilt gebruiken, bijvoorbeeld MailChimp.

1. Vul om te beginnen de API key in en waar nodig de API url.
  2. Kies vervolgens een lijst / audience via de   target knop:
    De lijst selecteren
    De lijst selecteren
  3. Link daarna op zijn minst de verplichte instellingen aan de juiste velden. Bijvoorbeeld het email adres aan het Tekstinvoer-blok voor het e-mailadres:
    Email linken aan het juiste blok
    Email linken aan het juiste blok

Hier kan je de API key vinden van de verschillende partijen:

Tags

Instellingen Apps Mail

Zowel ActiveCampaign als MailChimp ondersteunen tags. Met deze tags kan je nauwkeurig je doelgroep selecteren voor je emailcampagnes. Door een of meerdere tags toe te wijzen aan je contacten kan je makkelijk een selectie (segment) maken uit je contactlijst.

In Peggy Pay kan je eenvoudig een aanmelding in 0, een of meerdere tags indelen. Bijvoorbeeld als een bepaald product gekocht is, een kassakoopje of een bepaalde keuze in een Keuze-blok.

Je vindt deze instellingen onderaan, onder de kop Tags.

1. Druk op de knop [Link another field]
    Een nieuw blok mappen naar een tag
    Een nieuw blok mappen naar een tag
  2. Kies 1 van de uitgelichte blokken uit je pagina, bijvoorbeeld een Keuze-blok of Product-blok
  3. Druk vervolgens op de knop Kies in de nieuwe regel die zojuist verschenen is en kies de gewenste tag
    Selecteer je gewenste tag wanneer dit product besteld wordt
    Selecteer je gewenste tag wanneer dit product besteld wordt
Verder lezen? Moneybird