Betalingen - Verzendkosten

Geschreven door Wim - {$BlogTitle}
Geschreven door: Wim
Datum: Vrijdag 23 april 2021

Ga je een fysiek product verkopen, dan ontkom je er bijna niet aan: verzendkosten. Gelukkig kan je dit eenvoudig op verschillende manieren ingezet worden. Zowel een simpele als een uitgebreide opzet met meerdere tarieven.

Een vast bedrag voor verzendkosten

De meest eenvoudige optie is een vast bedrag voor verzending. Ideaal voor als je bijvoorbeeld je boek of ander fysiek product enkel in Nederland verkoopt. 

Maak hiervoor eenvoudig een Bedragen-blok aan. Vul een bedrag in en pas de omschrijving aan naar iets als "Verzendkosten Nederland".

Tip: plaats dit Bedragen-blok onderaan je pagina, net boven je betaaloverzicht, voor de juiste volgorde in het betaaloverzicht. Gebruik je de template Zijpaneel, zet hem dan in het zijpaneel onderaan.

Verschillende verzendkosten per land

Als je naast Nederland ook in het buitenland levert heb je al snel te maken met verschillende verzendkosten per land. Uiteraard kan dit ook eenvoudig in Peggy Pay. De volgende oplossing is alleen handig als je naast Nederland naar een handje vol andere landen verstuurt. Verstuur je naar meer landen, ga dan door naar Geavanceerde verzendkosten en zet eenvoudig geavanceerde verzendkosten op!

Stap 1 is het maken van een Adres-blok. Daardoor wordt je klant namelijk verzocht een adres in te vullen, wel zo handig als je gaat verzenden!

 1. Voeg een Adres-blok toe als je dit nog niet hebt
 2. Zet de optie Toon landen aan in dit Adres-blok en geef desgewenst aan welke landen er gekozen moeten kunnen worden

De laatste stap is het inschakelen en invullen van de verzendkosten.

 1. Ga in het Adres-blok naar de tab Bedragen
 2. Schakel hier de optie Bedragen toevoegen aan het betaaloverzicht in. Kies bij de optie Afhankelijkheid voor Eenvoudig.
 3. Vul hieronder de verzendkosten in per land

Thats it!

Verschillende verzendkosten per gekozen product

Het kan ook zijn dat je verschillende producten hebt met verschillende verzendkosten. Bijvoorbeeld een fysiek boek en een e-book. Voor het e-book hoef je natuurlijk geen verzendkosten te betalen. En voor de optie Compleet pakket, waarbij je naast het boek ook andere producten toevoegt, zijn de verzendkosten weer hoger dan voor 1 boek. Uiteraard kan dit ook en dit is 1 stapje verder dan de stap hierboven beschreven. Begin dus bij de uitleg hierboven (Verzendkosten per land) als je dat nog niet gedaan hebt.

Omdat je een productkeuze wilt bieden aan je klant heb je hiervoor een Keuze-blok nodig. Als je deze nog niet hebt, kies dan 1 die je het meest vindt passen en maak die aan.

Vervolgens gaan we de verzendkosten koppelen aan dit blok:

 1. Selecteer het Adres-blok weer en ga naar de tab Bedragen
 2. Kies nu bij de optie Afhankelijkheid voor de optie Keuze-blok-afhankelijke bedragen
 3. Klik op de instelling Afhankelijk van een keuze-blok of gebruik de   knop en selecteer je Keuze-blok die je in stap 1 zojuist gemaakt hebt.
 4. In het grid wat nu verschijnt kan je precies de verzendkosten invullen. In ons voorbeeld is het boek verzenden naar Nederland €4,50 en de rest is nog niet ingevuld.
  Verzendkosten per land én per product
  Verzendkosten per land én per product

 

Verder lezen? Staffelkortingen en geavanceerde verzendkosten