Peggy Pay kennisbank - Betalingen

Betalingen-blok

Geschreven door Wim - {$BlogTitle}
Geschreven door: Wim
Datum: Donderdag 30 april 2020

Het belangrijkste blok voor de betaalpagina is het Betalingen-blok. Dit blok verzamelt alle bedragen in je pagina en toont ze in het betaaloverzicht. Het Betalingenblok bevind zich nagenoeg altijd onderaan je pagina en ziet er zo uit:

Gebruik je de pagina-indeling met zijpaneel, dan open je eerst de tab Zijpaneel in de editor:

In dit blok stel je alles in wat te maken heeft met de betaling, zoals:

  • Betaalprovider
  • Betaalmethodes
  • Orderomschrijving
  • Extra kosten (additional fees)
  • Btw instellingen

Tevens stel je hier de volgende opties in, welke worden behandeld in een los artikel:

Betaalproviders

Betaalmethodes

Biedt de betaalprovider meerdere betaalmethodes, zoals Mollie en MultiSafePay, dan volgen er een paar extra instellingen. Zo kan je hier aangeven of je de betaalmethodes wilt tonen en op welke manier: Bijvoorbeeld in iconen of een dropdown. Daarnaast kan je de volgorde van de betaalmethodes instellen, de achtergrondkleur en eventueel een standaard geselecteerde betaalmethode:

Mocht je in Mollie of MultiSafePay wijzigingen aanbrengen in betaalmethodes kan je hier op de knop De betaalmethodes opnieuw ophalen klikken om de betaalmethodes opnieuw op te halen.

Tip: Als je een donkere achtergrond hebt onder je Betalingen-blok kan je het beste kiezen voor Alle betaalmethodes als achtergrond. Zo zijn ze altijd goed zichtbaar.

Wij zijn het meest en nauwst verbonden met Mollie, deze raden wij ook aan.

Betaalmethodes toevoegen

Lees hier hoe je betaalmethodes activeert in je Mollie account.

Orderomschrijving

De orderomschrijving van een betaling zie je terug in het dashboard van jouw provider, en de klant ziet dit op zijn bankafschrift.

Met de   target knop kan je een waarde van een ingevuld blok gebruiken voor de omschrijving. Bijvoorbeeld de keuze van een keuzeblok. Ook kan je de volgende variabelen gebruiken:

#day# De dag tekstueel, bijvoorbeeld "monday"
#month# De maand tekstueel, bijvoorbeeld "january"
#weekNumber# Weeknummer
#year# 4 cijverig jaar, bijvoorbeeld 2020
#date# Korte datum notatie, zoals 2020-07-28

Zo kan je dus "Betaling voor mijn dienst - #year#" invulllen, waardoor er "Betaling voor mijn dienst - 2020" komt te staan in de omschrijving.

Extra kosten

Als je extra kosten in je betaling wilt opnemen die zonder btw zijn, kan je die hier opgeven. Deze bedragen worden bij het totaalbedrag opgeteld als alle berekeningen, zoals btw, zijn gedaan.

Je kan kiezen voor een bedrag, maar ook een percentage waarbij er een percentage wordt gerekend van het totaalbedrag.

Klik op de knop Extra kosten toevoegen om een regel toe te voegen. Vul vervolgens een omschrijving en het bedrag of percentage in. Bedragen vul je in Peggy Pay altijd in in centen. Dus voor €4,99 vul je 499 in.

Wil je extra kosten invoeren mét btw? Gebruik dan het Bedragen-blok.

Volgorde van orderregels aanpassen

De volgorde van de orderregels in dit betaaloverzicht wordt bepaald door de volgorde van de desbetreffende blokken in je betaalpagina in de editor. Staat jouw kassakoopje dus per ongeluk boven bijvoorbeeld je product in het overzicht, pas dan de volgorde aan in de editor van deze blokken.

Verder lezen? Producten