Peggy Pay kennisbank - Betalingen

Bedragen-blok

Geschreven door Wim - {$BlogTitle}
Geschreven door: Wim
Datum: Vrijdag 17 juli 2020

De meest flexibele en geavanceerdere betaalblok is het Bedragen-blok. Dit blok is onzichtbaar in de pagina, en alleen te zien in de editor. Alle blokken waar je bedragen op kan geven voor de betaling, waaronder dus ook dit Bedragen-blok, hebben het volgende icoontje.

Het Bedragen-blok is zeer geschikt voor de volgende situaties:

 • Complexere constructie voor verzendkosten (lees hier meer over de basis-setup voor verzendkosten) of andere vaste kosten
 • Een vaste prijs, bijvoorbeeld als jouw service of product 1 vaste prijs heeft en wanneer 'aantal' niet van toepassing is voor jouw service (voorbeeld)
 • Voor als je een extra kostenregel wilt mét btw, bijvoorbeeld eenmalige servicekosten
 • Ben je een ontwikkelaar? Dan kan je zelfs HTTP requests gebruiken in combinatie met onze officiele Peggy Forms PHP SDK (voorbeeld - stap 'begeleiding')

Wanneer de prijs afhankelijk moet zijn van een Keuze-blok, bijvoorbeeld een Uitklaplijst-blok of Tegels-blok (voorbeeld), lees dan het volgende hoofdstuk: Keuzeblokken

Note: wil je extra kosten zonder btw toevoegen? Lees dit hier

Vaste prijs

De manier om een vast bedrag in je pagina in te stellen is met de instelling Bedrag bepalen. Zet deze op Vast bedrag en vul de prijs en omschrijving in.

Dit blok is zoals beschreven hierboven niet zichtbaar in de pagina, enkel in het betaaloverzicht als betaalregel:

Tekstinvoer-afhankelijke prijs

Een andere kracht van het Bedragen-blok is de mogelijkheid voor blok-afhankelijke bedragen in combinatie met een Tekstinvoer-blok om als klant een eigen bedrag in te voeren. Ideaal voor bijvoorbeeld een donatieformulier.

 1. Kies bij Bedrag bepalen voor Blok-afhankelijk bedrag
 2. Druk op de   target knop. Selecteer vervolgens in je pagina een Tekstinvoer-blok. Als je die nog niet hebt, maak die dan eerst aan.

Een andere methode voor hetzelfde resultaat voor een Tekst-invoerblok is:

 1. Selecteer een Tekst-invoer-blok
 2. Kies bij Type voor Valuta
 3. Klik daaronder op de knop Bedragen koppelen om automatisch een nieuw Bedragen-blok aan te maken en deze te koppelen aan dit Tekst-invoer-blok.

Keuzeblok-afhankelijke prijzen

Een andere kracht van het Bedragen-blok is de mogelijkheid voor blok-afhankelijke bedragen in combinatie met bijvoorbeeld een Keuze-blok. In eenvoudige vorm kan dit makkelijker in het Keuze-blok zelf. Maar wil je werken met een vermenigvuldigingsfactor, dan is deze methode geschikt.

 1. Kies bij Bedrag bepalen voor Blok-afhankelijk bedrag
 2. Druk op de   target knop. Selecteer vervolgens in je pagina een Keuze-blok of Tekstinvoer-blok. Als je die nog niet hebt, maak die dan eerst aan.
 3. Vul in het geval van een Keuze-blok vervolgens voor elke optie de prijs in. Heb je een Tekstinvoer-blok gekozen, dan sla je deze stap over.

Een andere methode voor hetzelfde resultaat voor een Keuze-blok is:

 1. Selecteer een Keuze-blok
 2. Klik onderaan op de knop Bedragen koppelen om automatisch een nieuw Bedragen-blok aan te maken en deze te koppelen aan dit Keuze-blok.
 3. Vul vervolgens de bedragen in zoals hierboven bescheven.

Multiplier / aantal

Je kan ook een vermenigvuldigingsfactor / aantal gebruiken voor dit Bedragen-blok. Dat kan op verschillende manieren. De meest voorkomende optie is een blok-afhankelijke factor. Kies een Keuze-blok of een Tekstinvoer-blok met de   target knop zoals hierboven omschreven. In het geval van een Keuze-blok geef je per optie op welke factor daarbij hoort:

Dit geeft als resultaat:

Verder lezen? Kassakoopjes