Peggy Pay kennisbank - Betalingen

Bedragen-blok

Geschreven door: Ruben
Datum: Vrijdag 17 juli 2020

Bedragen-blok

De meest flexibele, maar tegelijkertijd geavanceerdere betaalblok is het Bedragen-blok. Dit blok is onzichtbaar in de pagina, en alleen te zien in de editor. Het is zeer geschikt voor de volgende situaties:

  • Een vaste prijs, bijvoorbeeld als jouw service of product 1 vaste prijs heeft en wanneer 'aantal' niet van toepassing is voor jouw service (voorbeeld)
  • Voor als je een extra kostenregel wilt mét btw, bijvoorbeeld eenmalige servicekosten
  • Wanneer de prijs afhankelijk moet zijn van een Keuze-blok, bijvoorbeeld een Uitklaplijst-blok of Tegels-blok (voorbeeld)
  • Ben je een ontwikkelaar? Dan kan je zelfs HTTP requests gebruiken in combinatie met onze officiele Peggy Forms PHP SDK (voorbeeld - stap 'begeleiding')
Note: wil je extra kosten zonder btw toevoegen? Lees dit hier

Vaste prijs

Bedragen-blok Algemeen

De manier om een vast bedrag in je pagina in te stellen is met de instelling Bedrag bepalen. Zet deze op Vast bedrag en vul de prijs en omschrijving in.

Dit blok is zoals beschreven hierboven niet zichtbaar in de pagina, enkel in het betaaloverzicht als betaalregel:

Blok-afhankelijke prijs

Bedragen-blok Algemeen

Een andere kracht van het Bedragen-blok is de mogelijkheid voor blok-afhankelijke bedragen in combinatie met bijvoorbeeld een Keuze-blok. Of een Tekstinvoer-blok om als klant een eigen bedrag in te voeren. Ideaal voor bijvoorbeeld een donatieformulier.

  1. Kies bij Bedrag bepalen voor Blok-afhankelijk bedrag
  2. Druk op de   target knop. Selecteer vervolgens in je pagina een Keuze-blok of Tekstinvoer-blok. Als je die nog niet hebt, maak die dan eerst aan.
  3. Vul in het geval van een Keuze-blok vervolgens voor elke optie de prijs in. Heb je een Tekstinvoer-blok gekozen, dan sla je deze stap over.

Een andere methode voor hetzelfde resultaat voor een Keuze-blok is:

  1. Selecteer een Keuze-blok
  2. Klik onderaan op de knop Bedragen koppelen om automatisch een nieuw Bedragen-blok aan te maken en deze te koppelen aan dit Keuze-blok.
  3. Vul vervolgens de bedragen in zoals hierboven bescheven.

Multiplier / aantal

Bedragen-blok Algemeen

Je kan ook een vermenigvuldigingsfactor / aantal gebruiken voor dit Bedragen-blok. Dat kan op verschillende manieren. De meest voorkomende optie is een blok-afhankelijke factor. Kies een Keuze-blok of een Tekstinvoer-blok met de   target knop zoals hierboven omschreven. In het geval van een Keuze-blok geef je per optie op welke factor daarbij hoort:

Dit geeft als resultaat:

Verder lezen? Kassakoopjes