Peggy Pay kennisbank - Betalingen

Abonnementen

Geschreven door Wim - {$BlogTitle}
Geschreven door: Wim
Datum: Woensdag 15 juli 2020

Als je Mollie gebruikt als betaalprovider kan je gebruik maken van abonnementen.

Om abonnementen te gebruiken in de eenvoudigste vorm volg je deze stappen:

 1. Selecteer het Betalingen-blok
 2. Zorg dat je bij betaalprovider mollie geselecteerd hebt
 3. Ga naar de tab [Abonnement] en vink Gebruik abonnementen aan.
  Abonnementen inschakelen
  Abonnementen inschakelen

Vul vervolgens de noodzakelijke gegevens in:

 1. De titel van je abonnement
 2. Kies een intervalsoort. Dit is het type abonnement, zoals een maand- kwartaal of jaarabonnement.
 3. Vul vervolgens onderin de abonnementsprijs in
 4. Een abonnement heeft verplicht een naam en email nodig van de klant. Maak hiervoor een naam- en mail Tekstinvoer-blok aan als je die nog niet hebt.
  1. Maak 2 Tekstinvoer-blokken aan vanuit de tab Toevoegen.
  2. Zet Type tekstinvoer van de 1 op Naam en de ander op E-mail en geef ze een goed label.
 5. Onder de subtab [Klant] link je vervolgens deze twee blokken aan de juiste instelling. Klik hiervoor op het veld Achternaam of naam van de klant om het blok in je pagina aan te wijzen. Doe dit ook voor E-mailadres van de klant.
  Instellingen koppelen aan velden
  Instellingen koppelen aan velden

Hoe het werkt

Met de eerste betaling geeft de klant een zogeheten mandaat af aan de bank/mollie. Met dit mandaat kan Mollie een nieuwe betaling uitvoeren zonder dat de klant hier iets voor hoeft te doen. Dit mandaat gebruikt Peggy Pay om elke vervolgbetaling te doen van de klant.
Als de klant dit mandaat blokkeert/stopt dan zullen de betalingen uiteraard niet meer lukken en krijg je in de mail een bericht hierover.

Let op: niet alle betaalmethodes ondersteunen deze 'recurring payments', enkel de betaalmethodes die dit ondersteunen worden getoond.

Let op: voor abonnementen moet je in je mollieaccount de betaaloptie Sepa aanzetten. Als dit nog niet goed gebeurd is kan krijg je de onderstaande foutmelding als je een betaling probeert te doen in jouw abonnementenpagina:

"the payment method selected does not accept recurring"

Deze foutmelding komt rechtstreeks van mollie. Dan moet je in je mollie account bij betaalmethodes de optie [Sepa] nog aanzetten.

Meer opties nodig?

Abonnementen in Peggy Pay kent nog een aantal uitgebreidere mogelijkheden.

 • Keuze afhankelijke intervals
  Laat de bezoeker zelf kiezen of het een maand- of jaarabonnement moet zijn
 • Keuze afhankelijke bedragen
  Heb je bijvoorbeeld een basis en een gevorderden workshop? Vul verschillende bedragen in op basis van de keuze van de klant
 • Proefperiode
  Eerste week of maand gratis of een aangepast bedrag? Gebruik dan deze optie
 • Extra eenmalige kosten
  Wil je extra kosten rekenen bij de eerste afrekening, zoals opstartkosten of een kassakoopje? Doe dit zoals je gewend bent met een Product-blok of een Kassakoopje-blok.

Keuze-afhankelijke intervals

Zoals je kan zien staat boven de instelling Abonnement interval de keuze Abonnement intervalsoort. Zet deze op Blok-afhankelijk en klik op het witte vak Afhankelijk van een keuze-blok. Selecteer vervolgens het Keuze-blok in je pagina, bijvoorbeeld een Tegels- of Uitklaplijst-blok. Als je die nog niet hebt, maak deze dan eerst aan. Vervolgens kan je per optie de interval kiezen die gebruikt moet gaan worden.

 

Ditzelfde kan je doen voor abonnementsprijs. Kies een Keuze-blok en vul de bedragen in per optie in dat blok. Bijvoorbeeld 49,- per maand voor de basiscursus en 79,- per maand voor de gevorderdencursus.

Uiteraard kan je deze twee ook combineren. Je krijgt dan een tabel te zien waar je per interval en per optie een bedrag kan invullen. Zorg ervoor dat overal een bedrag staat.

Proefperiode

Onder de subtab Proefperiode kan je de proefperiode aanzetten. Vul eenvoudig de velden in zoals jij dat wilt. Voorbeelden zijn: 

 • Eerste 2 weken gratis
 • Eerste 3 maanden voor 49,-, daarna 49,- per maand
 • Eerste week 1 euro
Verder lezen? 1-click-upsells