De basis - Een betaalpagina testen

Geschreven door Wim - {$BlogTitle}
Geschreven door: Wim
Datum: Zaterdag 26 september 2020

Voordat je live gaat met je betaalpagina moet je eigenlijk altijd eerst de hele funnel testen. Van het invullen van je formulier, de betaling, de bedanktpagina en bevestiginsmail. En eventuele koppelingen wil je natuurlijk ook goed getest hebben zoals bijvoorbeeld Active Campaign of Moneybird.

Om dit te doen moet je in je Betalingen-blok de Test-API key van Mollie invoeren, lees hier waar je de die API key vindt in je Mollie account en hier hoe je deze koppelt in je bedrijfsprofiel.

Op die manier kan je een test-betaling doen zonder dat je daadwerkelijk afrekent. Open nu je pagina door op Pagina bekijken te klikken, deze vind je bovenaan in de editor. Vul test-gegevens in en druk op de Betaal/Verzendknop op je pagina. Op de volgende pagina van Mollie kan je nu aangeven welke betaalstatus je wilt testen. Doorgaans kies je hier voor Betaald om de normale gang van zaken te testen:

Alles controleren

Als alles gelukt is kom je nu op je bedankpagina uit, dus dat is het eerste dat je goed kan bekijken: controleer de tekst goed.

Kijk vervolgens of de bevestiginmail verstuurd is als je deze hebt ingeschakeld en controleer de tekst en onderwerp.

Heb je Apps gekoppeld zoals bijvoorbeeld MailChimp of Moneybird, controleer dan ook of deze goed gekoppeld zijn door in de desbetreffende software in te loggen en kijken of de aanmelding / betaling is binnengekomen. In het Aanmeldingen-overzicht van Peggy Pay kan je ook kijken of alles goed gegaan is.

Live gaan

Verder lezen? Introductie betalingen