De basis - Starten met Peggy Pay

Geschreven door Wim - {$BlogTitle}
Geschreven door: Wim
Datum: Maandag 24 augustus 2020

Als je voor het eerst in Peggy Pay inlogt start automatisch de 5-stappen-wizard. Hiermee maak je in een handomdraai een mooie basis voor jouw betaalpagina.

Na de wizard kan je de gegenereerde betaalpagina volledig op maat afmaken en bewerken. Hier gaan we in latere hoofdstukken uitgebreid op in. Voor nu gaan we eerst het account, mollie en de bedrijfsprofielen in orde maken.

1. Bedrijfsprofiel bijwerken

Als eerste is het belangrijk dat je de gegevens van jouw bedrijf goed invult. Dit doe je door te gaan naar Account > Business profiles. Klik hier om naar jouw account te gaan (opent in een nieuwe tab).

Zoals je ziet bestaat er al 1 bedrijfsprofiel. Dit eerste bedrijfsprofiel wordt je hoofd-bedrijfsprofiel en wordt tevens gebruikt voor de facturen van je eigen Peggy Pay abonnement. Het is aan te raden deze volledig aan te vullen. Klik op Edit en vul de gegevens aan:

  • De contactgegevens, bedrijfsnaam en website van je bedrijf in onder de tab Algemene informatie
  • Het adres kan je optioneel invullen onder de tab Adres
  • Upload een logo en fav-icon onder de tab Media
  • Vul je Mollie API key in in de tab Betaalinstellingen
  • Als laatste kan je in de tab Social media je accounts invullen.

Hoe je een betaalpagina koppelt aan een bedrijfsprofiel kan je hier lezen.

2. Maak een account aan bij Mollie

Als je al een Mollie-account hebt, kan je deze stap overslaan, anders kan je je aanmelden via deze link: https://www.mollie.com.

Als er gevraagd wordt om de url van je website, vul je de url in van jouw betaalpagina, bijvoorbeeld https://jouwsubdomein.peggypay.com. Als toelichting kan je aangeven dat Peggy Pay een betaaldienst is die de betaalpagina/checkout pagina faciliteert, en omschrijf het doel van je eigen betaalpagina. 

Wil je meerdere betaalpagina`s koppelen aan 1 Mollie-profiel, dan is dat geen probleem. Maak je omschrijving in Mollie dan compleet waarin je globaal het doel van al je pagina`s omschrijft.

Verder lezen? Blokken toevoegen, selecteren en bewerken