Peggy Pay kennisbank - De basis

Blokken selecteren en bewerken

Geschreven door: Ruben
Datum: Woensdag 29 juli 2020

Een pagina bestaat uit losse onderdelen. Deze noemen we blokken. Lees hier meer over welke soorten blokken Peggy Pay heeft. Omdat je pagina bestaat uit losse blokken ben je vrij om de pagina te bouwen zoals jij wilt. Kijk hieronder hoe deze voorbeeldpagina opgebouwd is uit verschillende blokken. Ga met je muis over de afbeeldingTap de afbeelding aan.

mediablok
textblok
naamblok
emailblok
adresblok
reviewblok

Blokken selecteren

Wil je meerdere blokken tegelijk selecteren, om bijvoorbeeld de layout van een aantal blokken aan te passen, kan je dat alsvolgt doen:

1. Selecteer een blok, druk op de CTRL toets en houd deze ingedrukt. Vervolgens klik je de andere blokken aan die je wilt, terwijl de CTRL toets ingedrukt blijft.
  2. Je kan ook het bovenste blok aankliken, de SHIFT toets indrukken en het onderste blok aanklikken. Dan worden alle blokken ertussen ook geselecteerd.

Blokken slepen

Wil je een of meerdere blokken op een andere plek in je pagina hebben, kan dit op 2 manieren:

• Slepen
  • Via de Blok-toolbar

Slepen

Selecteer een of meerdere blokken die je wilt verslepen. Sleep de blokken vervolgens naar de plek waar je de blokken wilt hebben door te klikken en de muisknop niet los te laten. Wil je verder naar boven of onder scrollen dan wat er in beeld is, houd je muis dan even bij de rand van de betaalpagina binnen de editor. De betaalpagina zal dan scrollen.

Blok-toolbar

Als je 1 blok wilt verplaatsen is de blok-toolbar ook handig. Met de knoppen en kan je makkelijk een blok een positie verder of terug verplaatsen.

Verder lezen? Formtips en meldingen