Publiceren - Losse pagina of integreren

Geschreven door Wim - {$BlogTitle}
Geschreven door: Wim
Datum: Vrijdag 17 juli 2020

Integreren op je eigen site

Rechts bevinden zich horizontaal de tabs van de editor. In de afbeelding hieronder is als voorbeeld de tab Instellingen actief.

Publiceren
 

Rechts bevinden zich vertikaal de tabs voor de instellingen. In de afbeelding hieronder staat als voorbeeld de tab Algemeen.

Integreren

Heb je dus al een eigen website waar de betaalpagina op moet komen te staan dan kan je middels een kort script op je eigen pagina plaatsen. Je kan hierbij een aantal instellingen doen, zoals naadloos integreren of middels een innerframe. Deze laatste optie kan bij layoutproblemen een goede oplossing zijn, maar wij adviseren altijd eerst Naadloos te kiezen waar mogelijk.

Het script kan je vinden onder [Publiceren] => [Integreren]. Onder het kopje Script vind je het script die je in zijn geheel moet plakken op de plek waar je de pagina wilt hebben.

Kijk in de handleiding van het CMS wat jij gebruikt hoe je een script tag of html code kan invoegen op je pagina.

Gebruik je Wordpress? Gebruik dan onze Wordpress-plugin.

Vergeet niet onderaan bij Domeinpermissies je domein toegang te geven tot de pagina. Deze beveiliging zit erin zodat andere mensen niet zomaar jouw pagina op hun site kunnen plaatsen.

Als je het script hebt geplaatst en de desbetreffende pagina laadt, zal je een foutmelding krijgen. Als je dan in de editor bij Domeinpermissies op Verversen klikt, kan je eenvoudig het domein toevoegen door op het vinkje te klikken naast de domeinnaam.

Losstaande pagina gebruiken

Rechts bevinden zich horizontaal de tabs van de editor. In de afbeelding hieronder is als voorbeeld de tab Instellingen actief.

Publiceren
 

Rechts bevinden zich vertikaal de tabs voor de instellingen. In de afbeelding hieronder staat als voorbeeld de tab Algemeen.

Losstaand

Je kan de pagina ook losstaand gebruiken. Via een url kan je de pagina dan tonen waardoor hij het best tot zijn recht komt.

Voor de link van je pagina kan je de standaard url gebruiken of een subdomain van Peggy Pay claimen. Ook makkelijk voor als je geen eigen site hebt!

Je eigen domeinnaam koppelen

Heb je een eigen domeinnaam, dan kan je je betaalpagina ook direct koppelen aan je eigen domeinnaam. Bijvoorbeel checkout.jouwmerk.nl. Ga naar de tab Publiceren Losstaand en kies voor de optie Domein koppelen.

Voordat je een domein kan koppelen moet je eerst 3 DNS aanpassingen/toevoegingen doen. Log in in jouw control panel waar jij je domeinnaam host en ga naar de DNS instellingen van jouw domeinnaam. De volgende 3 DNS records dien je aan te maken, of als deze al bestaan, aan te passen. 

Belangrijk

Ga hier alleen zelf mee aan de slag als je goed weet wat je doet. Je kan je website offline halen als je het fout doet. Schakel bij twijfel hulp van een expert in.

Hoofddomein gebruiken

Je kan een hoofddomein alleen koppelen aan een betaalpagina als je dit domein niet voor een website gebruikt. Als je dat doet is je website niet meer te benaderen. In dat geval is het nodig om een subdomein te gebruiken, bijvoorbeeld: checkout.jouwdomein.nl

DNS records

Vul alleen de vetgedrukte waardes van de kolom Naam in.

Type record Naam Waarde
A record subdomein.jouwdomeinnaam.nl 136.144.179.162
AAAA record subdomein.jouwdomeinnaam.nl 2a01:7c8:aac6:135::1
CName _acme-challenge.subdomein.jouwdomeinnaam.nl subdomein.jouwdomeinnaam.nl.c.peggypay.com 2

Als je zeker weet dat je je hoofddomein wilt koppelen, dan gelden deze gegevens.

Type record Naam Waarde
A record jouwdomeinnaam.nl 136.144.179.162
AAAA record jouwdomeinnaam.nl 2a01:7c8:aac6:135::1
CName _acme-challenge.jouwdomeinnaam.nl jouwdomeinnaam.nl.c.peggypay.com 2

Vul alleen de vetgedrukte waardes van de kolom Naam in.

1 DNS wijzigingen worden doorgaans binnen 4 uur volledig doorgevoerd. Pas hierna kan je in Peggy Pay het domein claimen en koppelen.
2 Sommige hosters vereisen een trailing-dot achter de waarde van de CName.

Je kan vervolgens 1 of meerdere pagina`s hangen onder 1 (sub)domeinnaam. Bijvoorbeeld:
checkouts.jouwmerk.nl/trialcheckout
checkouts.jouwmerk.nl/abonnementen

Wat telt nou precies allemaal als een domein?

In je Peggy Pay abonnement krijg je een bepaald aantal domeinen. Dat houdt in dat je je pagina`s kan integreren op dat aantal domeinen of je pagina`s kan koppelen aan dat aantal domeinnamen. Heb je echter meer pagina`s waarop je de Peggy Pay paginas wilt integreren of koppelen, kan je het aantal domeinen binnen je abonnement eenvoudig verhogen. Per domeinnaam kost het 5 euro per maand.

Wat telt nou precies allemaal als een domein?

  • Het embedded integreren van een of meerdere paginas op 1 domein. Subdomeinen tellen niet mee als domein, dus binnen 1 domein kan je onbeperkt subdomeinen gebruiken, en wordt alles geteld als 1 domein
  • Als je een eigen domeinnaam koppelt aan je betaalpaginas. Elk domein zal tellen als 1 domein. Subdomeinen worden niet extra gerekend.

Subdomein claimen

Heb je geen eigen domeinnaam, dan kan je ook een subdomein claimen van peggypay.com, bijvoorbeeld jouwpagina.peggypay.com. Wil je hier meerdere pagina`s onder hangen, dan kan dat ook. Bijvoorbeeld:

jouwmerk.peggypay.com/pagina-1
jouwmerk
.peggypay.com/pagina-2

Op deze manier kan je met jouw merk of dienst een sterke subdomein claimen en de pagina`s daar onder hangen.

Geef hier ook aan of je de pagina wilt laten indexeren door zoekmachines zoals Google of niet.

Verder lezen? Wordpress plugin