Peggy Pay kennisbank - De basis

De basis

Geschreven door Wim - {$BlogTitle}
Geschreven door: Wim
Datum: Vrijdag 17 juli 2020

In dit hoofdstuk vertellen we alles over de basis en de opbouw van Peggy Pay.

Als eerste kijken we naar het dashboard. Dit is het scherm wat je ziet nadat je bent ingelogd in Peggy Pay. Daarna kijken we naar de opbouw van de editor. Dit is het deel waarin je de betaalpagina’s of betaalpagina’s maakt.

Dashboard

Het dashboard is het eerste venster wat je ziet wanneer je bent ingelogd bij Peggy Pay. Hier zie je 3 koppen: Je pagina's, Inkomsten en Nieuwe pagina.

Je pagina's

Hieronder zie je een overzicht van je gemaakte betaalpagina’s. Tevens wordt weergegeven hoeveel aanmeldingen een betaalpagina heeft, hoevaak de pagina's bekeken zijn en welke omzet je hebt behaald met het betaalpagina.

Inkomsten

Het vak Inkomsten geeft het totaalbedrag aan wat klanten via al je betaalpagina’s hebben betaald. Dit is het bedrag inclusief en exclusief btw.

Nieuwe pagina

Bouw je betaalpagina’s eenvoudig via de twee mogelijkheden:

  • Wizard starten
  • Blanco pagina.

De makkelijkste en snelste manier is beginnen via onze Wizard. In 5 stappen kies je de belangrijkste opties en kleuren en wordt je pagina gegenereerd. Deze kan je daarna volledig bewerken in de editor. Bekijk hier een videotutorial

Wil je helemaal zelf een betaalpagina maken? Dan kun je Blanco pagina kiezen.

De editor

In het editor venster werk je aan je eigen betaalpagina’s. De editor is opgedeeld in een linker- en rechterhelft. In de linkerhelft is je betaalpagina zichtbaar. In de rechterhelft bevinden zich alle opties voor de betaalpagina. We behandelen als eerste de linkerhelft.

Het linker venster geeft weer hoe je betaalpagina is opgebouwd. Een betaalpagina is altijd opgebouwd uit verschillende blokken. Bijvoorbeeld Tekstblokken en Mediablokken voor informatie en afbeeldingen of Tekstinvoerblokken voor bijvoorbeeld naam en email. Als je een blok selecteert kan je de instellingen aanpassen van dat blok. Denk aan labels, teksten of afbeeldingen, afhankelijk van het bloksoort. Deze instellingen vind je in het rechter venster.

In het rechter venster bevinden zich alle opties om de betaalpagina te maken. Deze is opgedeeld in 5 tabbladen: Toevoegen, Blokopties, Instellingen, Opmaak en Publiceren.

Toevoegen

Onder Toevoegen bevinden zich alle soorten blokken die nodig zijn om een betaalpagina te maken. De blokken zijn onderverdeeld in 4 categorieën: Meest gebruikt, Producten & betalen, Geavanceerd en Layout & opmaak.

Blokopties

Het tabblad Blokopties wordt automatisch getoond als je in het linker venster een blok selecteert. Hier worden de instellingen van het geselecteerde blok getoond. Afhankelijk van het type blok zullen er meerdere tabbladen zichtbaar zijn waarmee informatie van het blok aangepast kan worden. Deze behandelen we hier: Onderdelen

Instellingen

Alle algemene pagina-instellingen vind je hier terug, zoals de naam van je pagina, de bedank-pagina, bevestigingsmail, apps, de upsells of automatisch opvolgen. Lees meer

Opmaak

Onder de tab Opmaak vind je de opties voor de visuele opmaak van je betaalpagina. Lees meer

Publiceren

Heb je een eigen website waar de betaalpagina op moet komen te staan, wil je een subdomein van Peggy Pay gebruiken of wil je je eigen domeinnaam gebruiken? Alle opties voor het publiceren van het betaalpagina vind je hier. Lees meer

Aanpassingen opslaan

In Peggy Pay worden de instellingen direct automatisch opgeslagen na het wijzgen. Je hoeft dus niet ergens op een knop Opslaan te klikken.

Verder lezen? Blokken toevoegen, selecteren en bewerken